Pasta Alfredo med sprødt kalkunbacon
- 30 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 100 g Kalkunbacon fra Den Grønne Slagter
- 200 g spaghetti eller bucatini
- 1½ dl pastavand
- 20 g smør
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dl fløde
- 50 g revet parmesanost
- 1 tsk. friskkværnet sort peber
- 1 spsk. revet citronskal
- 1 lille håndfuld frisk timian
Sådan tilbereder du retten
- Tænd ovnen på 200°C. Fordel kalkunbacon på en bageplade, og tilbered det i ovnen, indtil det er gyldent og sprødt. Knus baconen groft; og stil til side.
- Kog pastaen i letsaltet vand efter pakkens instruktioner. Gem lidt af pastavandet til senere.
- I en sauterpande sauteres hvidløg i smør ved svag varme. Tilsæt pastavandet, fløde og revet parmesanost. Rør forsigtigt, indtil blandingen bliver cremet.
- Tilsæt pastaen i saucen, og bland godt sammen. Smag til med friskkværnet sort peber.
- Anret pastaen i dybe tallerkener. Drys med knust kalkunbacon, revet citronskal og frisk timian.
- Velbekomme!
Tips
Skift spaghetti ud med squash-spaghetti for en grøn variant
Hvis du gerne vil give din Pasta Alfredo et grønt twist, kan du erstatte almindelig spaghetti med squash-spaghetti. Spaghetti af squash er lavt på kulhydrater og kalorier, men giver dig mulighed for at nyde den samme lækre smag og tekstur, som almindelig spaghetti har.
Se opskrift på squash-spaghetti
Opdag alt, du skal vide om kalkunbacon
Kalkunbacon er en populær erstatning for traditionel bacon, der tilføjer en lækker og sprød smag til retter som Pasta Alfredo. Hvis du vil vide mere om kalkunbacon, dets ernæringsmæssige fordele, og hvordan du bedst tilbereder det, har vi samlet alt, du skal vide om kalkunbacon.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 304 |
Energi (kcal) | 141 | 429 |
Energi (kJ) | 590 | 1793 |
Fedt (g) | 7.1 | 22 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 4.2 | 12.9 |
Kulhydrater (g) | 12 | 35 |
- heraf sukkerarter (g) | 0.8 | 2 |
Kostfibre (g) | 1.3 | 3.9 |
Protein (g) | 8 | 25 |
Salt (g) | 0.8 | 2.3 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.